Nieuws!

Hier vind je het laatste nieuws als het gaat om trainingen waarvoor je je op kunt geven of familie opstellingen in groepen. 

Hou Me Vast - klik hier voor extra info

Een relatie cursus voor koppels gebaseerd op het boek van dr. Sue Johnson.

Een relatie moet je onderhouden, dat weet iedereen. Je hebt periodes in je relatie waarin je elkaar helemaal vindt en fases waarin dat niet meer zo vanzelfsprekend is. In therapie sessies horen wij vaak hoe moeilijk het is te verbinden, zelfs in een langdurige relatie. Een Houd me Vast cursus is daarom een cadeau aan jezelf en je relatie, omdat je leert hoe je meer, beter of dieper in verbinding kunt zijn en we daar uiteindelijk allemaal naar verlangen….

Wie zijn wij?

Ik geef de Houd me Vast cursus samen met mijn collega Eva de Vries. Eva is een ervaren psycholoog en EFT therapeut. Mocht je nieuwsgierig zijn, kijk dan hier:

Op deze website kun je meer lezen over wie ik ben en wat ik allemaal doe, maar voor de EFT Houd me Vast cursus vind ik het belangrijk nog iets te delen over mijn werk met stellen en waarom de Houd Me Vast cursus zo bij me past. Ik volgde de basis opleiding EFT, omdat ik koppels die het moeilijk hebben, graag beter wilde begrijpen. Ik had het boek van dr. Sue Johnson uiteraard al gelezen en was benieuwd hoe ik lastige relatie vraagstukken zou kunnen behandelen. Al snel kwam ik erachter dat relatieproblemen eigenlijk universeel zijn: we hebben ze allemaal! En eigenlijk werd ik daar heel erg enthousiast van, want dat betekent dat je iedereen hiermee kunt helpen! Als persoon ben ik pro-actief en in mijn werk beleef ik veel plezier als ik preventief iets kan betekenen: nu kan ik dat dus ook gaan doen met stellen!

Ik heb geleerd dat we allemaal zoeken naar verbinding en dat iedereen daar angsten bij ervaart: jij, ik, je collega, mijn buurman…. Hoe veilig je hechting is, bepaalt misschien de ernst van je problemen, maar iedereen zal de EFT gesprekken kunnen gebruiken en  toepassen in zijn leven.

De Houd me Vast cursus brengt verder nog iets anders belangrijks voor me samen. Ik haal veel plezier uit therapie en het draagbaar maken van problemen, maar ik sta ook enorm graag voor groepen en breng mensen iets bij. Binnen de Houd me Vast cursus kan ik beide facetten van mezelf laten zien. Ik mag een groep begeleiden en kennis overdragen als trainer én ik kan van betekenis zijn als stellen samen aan de slag gaan met de opdrachten met mijn therapie pet op. Bijkomend voordeel: ik hoef de kar niet alleen te trekken!

Wat is het?

De cursus is gebaseerd op het boek Houd me Vast van dr. Sue Johnson en is een wetenschappelijk bewezen effectieve methode. De cursus bestaat uit een theoretische inleiding en daarna leer je stap voor stap de 7 gesprekken. We bieden je bij elk gesprek een theoretisch kader, ondersteund door video’s en je oefent zowel op de dag zelf als tussentijds met de gesprekken. Wij zijn er om jullie ermee te begeleiden en ondersteunen, maar uiteindelijk leer je het zelf. De structuur van het programma zorgt ervoor dat jullie na twee dagen al effect hebben, waar relatietherapie gemiddeld tussen de 9 en 20 gesprekken omvat.

Wat is het niet?

Je hoeft niet je problemen te delen in de groep? Gelukkig maar, want dat zou waarschijnlijk niet zo veilig voelen. In de groep bespreken we de theorie en kijken we de filmpjes, maar tijdens het oefenen beschik je over je eigen ruimte, waardoor jullie gesprekken intiem en privé zijn. Wij zijn erbij om jullie te ondersteunen en wat je later erover in de groep deelt, is helemaal aan jullie.

Als je ernstige relatieproblemen hebt of als jullie erover denken om misschien uit elkaar te gaan, is deze cursus niet zo geschikt. Je moet het zien als een preventieve cursus, waarmee je je relatie kunt verbeteren.

Praktische informatie

Als je je aanmeldt, plannen we een telefonische intake van een half uur om af te stemmen of de cursus inderdaad bij jullie verwachtingen aansluit. De cursus bestaat uit twee zaterdag en vindt plaats bij EFT Amsterdam (Herengracht 560, Amsterdam) van 9.30 tot 17u. De kosten zijn 495,- per deelnemer en voor materiaal en lunch wordt gezorgd. Het boek van dr. Sue Johnson zit hier niet bij in en is facultatief. We hebben gemerkt dat veel stellen het boek al hebben, dus je kunt dit zelf aanschaffen als dit niet zo is. Het is een goede ondersteuning naast het traject.

De data voor 2024 zijn:

  • 23 maart en 6 april
  • 1 en 15 juni
  • 21 september en 5 oktober

Aanmelden kan door me een email te sturen (info@lef-coaching.nl) of een whatsapp (0651639979). Uiteraard kunnen jullie ook contact opnemen als jullie eerst nog vragen hebben.

Omdat we de cursus geven in het centrum van Amsterdam, vinden jullie het misschien wel leuk om er een weekend weg van te maken. Laat dat vooral aan ons weten, want dan hebben we een aantal leuke suggesties  in de omgeving voor jullie uitgezocht!

 

Familie Opstelling

Binnenkort lees je hier meer over een familie opstelling in groepen